Bedrijven en milieuzonering

Het ontwikkelen van gevoelige functies, zoals woningen, nabij bedrijven, is iets wat steeds vaker voorkomt: Nederland is vol en functies worden dicht op elkaar gepositioneerd. Bedrijven produceren echter geluid, stank, stof, et cetera. Zowel de gevoelige functies als de bedrijven moeten beschermd worden.

In de ruimtelijke ordening wordt op het gebied van bedrijven en milieuzonering vooral gewerkt met de pseudo-wetgeving op basis van de VNG-publicatie Bedrijven en Milieuzonering. Een systeem wat verschillende gebieden aanmerkt en richtafstanden toekent. Van deze richtafstanden kan gemotiveerd worden afgeweken. Rondom de toepassing van dit systeem is in de loop der tijd de nodige jurisprudentie ontstaan.

Het opstellen van onderbouwingen overstijgt vaak het niveau van een alinea in de toelichting op het bestemmingsplan. Met gedegen onderzoek en soms een participatieproces is het mogelijk om functies dichter bij elkaar te positioneren en de verschillende functies het juiste beschermingsregime te bieden.

Craeft Advies biedt u deze specialistische kennis, kan u adviseren en tevens dergelijke onderbouwingen opstellen.

Actueel

Referenties

Vastgoedeigenaar en ondernemer

“Craeft advies, Jasper, heb ik leren kennen als een betrouwbare partner. Hij is grondig, doortastend, correct en is in staat om zeer complexe vraagstukken plat te slaan, waardoor zaken wel gaan lopen i.p.v. juist niet. Samenwerking is essentieel en sparren over doelen en oplossingen, flexibel zijn zonder het doel uit het oog te verliezen, dat werkt en werpt uiteindelijk zijn vruchten af. Jasper is een zeer kundig iemand die ik graag zou willen aanbevelen bij u als potentiële klant van Craeft advies.”

Ontwikkelend bouwbedrijf

“Jasper Vijfhuizen van Craeft Advies begeleidt ons bij een aantal projecten op het gebied van bouw en projectontwikkeling. Jasper is prettig in de omgang, correct en discreet. Hij levert goed advies en juridisch weet hij de juiste kanalen te bewandelen. Het is voor ons belangrijk om te doen wat je zegt. Dat is precies wat Jasper doet en met een snelle respons. Doordat we elkaar de ruimte geven om standpunten te delen, komen projecten of discussies uiteindelijk echt verder en dat levert voor ons een belangrijke meerwaarde.”

Vastgoedeigenaar

“De samenwerking met Craeft ervaren wij als zeer prettig. Jasper is vakkundig, gedetailleerd, accuraat, beleefd en de reactie-termijn is altijd prettig. Hij heeft ons de afgelopen jaren bij diverse vastgoedprojecten begeleid en heeft ons voor een aantal miskopen weten te behoeden. We hebben nu een heel fijn plekje gevonden, ook bij deze aankoop heeft Jasper ons geholpen met verschillende juridische aspecten zoals vergunningen en bestemmingsplan.”