Zakelijke rechten

Zakelijke rechten zijn er in meerdere vormen en maten. De bekendste zijn waarschijnlijk erfdienstbaarheden zoals een recht van overpad en opstalrechten. Zonder deze rechten zouden er veel juridische problemen ontstaan bij het gebruiken van vastgoed maar deze zakelijke rechten brengen vaak ook weer nieuwe uitdagingen met zich mee.

In het volle Nederland waar op iedere vierkante kilometer wel een nieuwe functie kan ontstaan is het van groot belang hoe dergelijke rechten worden vastgelegd. U kunt bijvoorbeeld denken aan het eerdere genoemde recht van overpad, maar ook als de belangen groter worden, bijvoorbeeld bij de realisatie van alternatieve energieproject zoals zonnepanelen en windmolens.

Pas als voor iedereen duidelijk is wat wordt bedoeld, is de kans op discussie in een later stadium kleiner. Bij het afsluiten van vastgoedgerelateerde overeenkomsten is kennis van en begrip over zakelijke rechten van groot belang. Craeft Advies biedt u deze specialistische kennis en kan u zowel adviserend als procederend bijstaan in het vestigen van zakelijke rechten alsook de nakoming ervan.

Actueel

Referenties

Vastgoedeigenaar en ondernemer

“Craeft advies, Jasper, heb ik leren kennen als een betrouwbare partner. Hij is grondig, doortastend, correct en is in staat om zeer complexe vraagstukken plat te slaan, waardoor zaken wel gaan lopen i.p.v. juist niet. Samenwerking is essentieel en sparren over doelen en oplossingen, flexibel zijn zonder het doel uit het oog te verliezen, dat werkt en werpt uiteindelijk zijn vruchten af. Jasper is een zeer kundig iemand die ik graag zou willen aanbevelen bij u als potentiële klant van Craeft advies.”

Ontwikkelend bouwbedrijf

“Jasper Vijfhuizen van Craeft Advies begeleidt ons bij een aantal projecten op het gebied van bouw en projectontwikkeling. Jasper is prettig in de omgang, correct en discreet. Hij levert goed advies en juridisch weet hij de juiste kanalen te bewandelen. Het is voor ons belangrijk om te doen wat je zegt. Dat is precies wat Jasper doet en met een snelle respons. Doordat we elkaar de ruimte geven om standpunten te delen, komen projecten of discussies uiteindelijk echt verder en dat levert voor ons een belangrijke meerwaarde.”

Vastgoedeigenaar

“De samenwerking met Craeft ervaren wij als zeer prettig. Jasper is vakkundig, gedetailleerd, accuraat, beleefd en de reactie-termijn is altijd prettig. Hij heeft ons de afgelopen jaren bij diverse vastgoedprojecten begeleid en heeft ons voor een aantal miskopen weten te behoeden. We hebben nu een heel fijn plekje gevonden, ook bij deze aankoop heeft Jasper ons geholpen met verschillende juridische aspecten zoals vergunningen en bestemmingsplan.”