Voorkeursrechten

Voorkeursrechten zijn er in diverse vormen en maten. Niet zelden wordt daarbij de terminologie door elkaar gehaald en worden voorkeursrechten verward met koopopties, eerste rechten van koop, et cetera.

U kunt geconfronteerd worden met een voorkeursrecht zoals bedoeld in de Wet voorkeursrecht gemeenten. Indien u uw object wil verkopen bent u verplicht dit eerst aan de gemeente aan te bieden, waarbij een vastgesteld proces dient te volgen. Ook kunt u menen zelf een ‘voorkeursrecht’ te hebben, waarbij vaak een eerste recht van koop wordt bedoeld. In dergelijke gevallen is specialistische kennis nodig om niet te snel of juist te laat te acteren.

Craeft Advies biedt u deze specialistische kennis en kan u adviseren wanneer uw object is of wordt aangewezen in de zin van de Wvg of in gevallen waarin u zelf een recht wil uitoefenen.

Actueel

Referenties

Vastgoedeigenaar en ondernemer

“Craeft advies, Jasper, heb ik leren kennen als een betrouwbare partner. Hij is grondig, doortastend, correct en is in staat om zeer complexe vraagstukken plat te slaan, waardoor zaken wel gaan lopen i.p.v. juist niet. Samenwerking is essentieel en sparren over doelen en oplossingen, flexibel zijn zonder het doel uit het oog te verliezen, dat werkt en werpt uiteindelijk zijn vruchten af. Jasper is een zeer kundig iemand die ik graag zou willen aanbevelen bij u als potentiële klant van Craeft advies.”

Ontwikkelend bouwbedrijf

“Jasper Vijfhuizen van Craeft Advies begeleidt ons bij een aantal projecten op het gebied van bouw en projectontwikkeling. Jasper is prettig in de omgang, correct en discreet. Hij levert goed advies en juridisch weet hij de juiste kanalen te bewandelen. Het is voor ons belangrijk om te doen wat je zegt. Dat is precies wat Jasper doet en met een snelle respons. Doordat we elkaar de ruimte geven om standpunten te delen, komen projecten of discussies uiteindelijk echt verder en dat levert voor ons een belangrijke meerwaarde.”

Vastgoedeigenaar

“De samenwerking met Craeft ervaren wij als zeer prettig. Jasper is vakkundig, gedetailleerd, accuraat, beleefd en de reactie-termijn is altijd prettig. Hij heeft ons de afgelopen jaren bij diverse vastgoedprojecten begeleid en heeft ons voor een aantal miskopen weten te behoeden. We hebben nu een heel fijn plekje gevonden, ook bij deze aankoop heeft Jasper ons geholpen met verschillende juridische aspecten zoals vergunningen en bestemmingsplan.”