Contractvorming

Indien u gebouwen en/of grond heeft, kan het voorkomen dat u overeenkomsten moet aangaan, bijvoorbeeld wanneer u uw vastgoed wilt verkopen of in gebruik geven, zoals onder aan- en verkoop bijzonder o.g. is omschreven. Echter, wellicht wilt of moet u samenwerken met andere private of publieke partijen, bijvoorbeeld wanneer u vastgoed wilt ontwikkelen of wanneer er een alternatief energieproject op of nabij uw eigendommen wordt gerealiseerd. Een goede samenwerking is dan van belang.

In de bouw- en vastgoedwereld zijn contracten vaak verrassend kort. Een simpele en korte overeenkomst kan verstandig zijn, maar in het overeenkomstenrecht is het wel van belang uw positie te kennen en te weten wat al dan niet wordt uitgesloten ten aanzien van toepasselijkheid en aansprakelijkheid. In het kader van de contractsvrijheid kan een overeenkomst namelijk verregaande gevolgen hebben.

Wanneer u eenmaal een overeenkomst heeft gesloten en u niet tevreden bent met de naleving daarvan, dan is nog niet altijd een rechtszaak nodig om het geschil op te lossen. U kunt onderhandelen over een oplossing en een vaststellingsovereenkomst sluiten.

Of u nu een zekere intentie wilt uitspreken, wilt samenwerken, verantwoordelijkheden wilt overdragen of een geschil wilt oplossen: wanneer het om aanzienlijke belangen gaat is het van belang om een goede overeenkomst te sluiten. Wanneer deze overeenkomst ook nog eens samengaat met afspraken over milieuaspecten, ruimtelijke ordeningsvraagstukken, projectontwikkeling of andere omgevingsrechtelijke aspecten heeft u specialistische kennis nodig.

Craeft Advies biedt u deze specialistische kennis en kan u adviserend en procederend bijstaan bij de volgende onderwerpen:

  • Intentieovereenkomsten
  • Samenwerkingsovereenkomsten
  • Vaststellingsovereenkomsten
  • Koopovereenkomsten
  • Huurovereenkomsten

Actueel

Referenties

Vastgoedeigenaar en ondernemer

“Craeft advies, Jasper, heb ik leren kennen als een betrouwbare partner. Hij is grondig, doortastend, correct en is in staat om zeer complexe vraagstukken plat te slaan, waardoor zaken wel gaan lopen i.p.v. juist niet. Samenwerking is essentieel en sparren over doelen en oplossingen, flexibel zijn zonder het doel uit het oog te verliezen, dat werkt en werpt uiteindelijk zijn vruchten af. Jasper is een zeer kundig iemand die ik graag zou willen aanbevelen bij u als potentiële klant van Craeft advies.”

Ontwikkelend bouwbedrijf

“Jasper Vijfhuizen van Craeft Advies begeleidt ons bij een aantal projecten op het gebied van bouw en projectontwikkeling. Jasper is prettig in de omgang, correct en discreet. Hij levert goed advies en juridisch weet hij de juiste kanalen te bewandelen. Het is voor ons belangrijk om te doen wat je zegt. Dat is precies wat Jasper doet en met een snelle respons. Doordat we elkaar de ruimte geven om standpunten te delen, komen projecten of discussies uiteindelijk echt verder en dat levert voor ons een belangrijke meerwaarde.”

Vastgoedeigenaar

“De samenwerking met Craeft ervaren wij als zeer prettig. Jasper is vakkundig, gedetailleerd, accuraat, beleefd en de reactie-termijn is altijd prettig. Hij heeft ons de afgelopen jaren bij diverse vastgoedprojecten begeleid en heeft ons voor een aantal miskopen weten te behoeden. We hebben nu een heel fijn plekje gevonden, ook bij deze aankoop heeft Jasper ons geholpen met verschillende juridische aspecten zoals vergunningen en bestemmingsplan.”