Projectontwikkeling

Projectontwikkeling is een aandachtsgebied waar verschillende rechtsgebieden samen komen. Zowel privaatrechtelijke als publiekrechtelijke processen spelen een rol bij projectontwikkeling, waarbij niet zelden de risico’s groot zijn en de processen elkaar doorkruisen. Het is daarom van groot belang deze processen goed op elkaar af te stemmen en te weten wanneer sturing nodig is.

Onroerend goed-transacties ten behoeve van projectontwikkeling zijn vaak complex. Denk aan een lange termijn tot levering plaatsvindt, voortgezet gebruik, nabetalingsregelingen, et cetera. Als eenmaal een grondpositie is ingenomen zal vaak een langdurige planologische procedure nodig zijn, met alle bijbehorende milieurechtelijke aspecten en politieke risico’s. De gemeente zal gecontracteerd moeten worden ten behoeve van de grondexploitatie. Wanneer meerdere partijen in gebiedsontwikkelingsprojecten samenwerken, wordt dit nog veelzijdiger.

Craeft Advies is gespecialiseerd in de juridische advisering over dergelijke trajecten, zowel voor grondeigenaren als voor projectontwikkelaars. Craeft Advies kan u bijstaan als u een grondpositie wilt afstoten of verwerven, als u wilt samenwerken met partners aan een ontwikkelingsproject of als u wilt weten wat uw kansen zijn in een planologische procedure. Desgewenst kan een ontwikkeling van aankoop tot verkoop aan huizenkopers en van principeverzoek tot beroepsprocedure worden verzorgd.

Actueel

Referenties

Vastgoedeigenaar en ondernemer

“Craeft advies, Jasper, heb ik leren kennen als een betrouwbare partner. Hij is grondig, doortastend, correct en is in staat om zeer complexe vraagstukken plat te slaan, waardoor zaken wel gaan lopen i.p.v. juist niet. Samenwerking is essentieel en sparren over doelen en oplossingen, flexibel zijn zonder het doel uit het oog te verliezen, dat werkt en werpt uiteindelijk zijn vruchten af. Jasper is een zeer kundig iemand die ik graag zou willen aanbevelen bij u als potentiële klant van Craeft advies.”

Ontwikkelend bouwbedrijf

“Jasper Vijfhuizen van Craeft Advies begeleidt ons bij een aantal projecten op het gebied van bouw en projectontwikkeling. Jasper is prettig in de omgang, correct en discreet. Hij levert goed advies en juridisch weet hij de juiste kanalen te bewandelen. Het is voor ons belangrijk om te doen wat je zegt. Dat is precies wat Jasper doet en met een snelle respons. Doordat we elkaar de ruimte geven om standpunten te delen, komen projecten of discussies uiteindelijk echt verder en dat levert voor ons een belangrijke meerwaarde.”

Vastgoedeigenaar

“De samenwerking met Craeft ervaren wij als zeer prettig. Jasper is vakkundig, gedetailleerd, accuraat, beleefd en de reactie-termijn is altijd prettig. Hij heeft ons de afgelopen jaren bij diverse vastgoedprojecten begeleid en heeft ons voor een aantal miskopen weten te behoeden. We hebben nu een heel fijn plekje gevonden, ook bij deze aankoop heeft Jasper ons geholpen met verschillende juridische aspecten zoals vergunningen en bestemmingsplan.”